Checklist aangifte inkomstenbelasting

Het is bijna zover! Met ingang van 1 maart staat de vooringevulde aangifte inkomstenbelasting weer klaar. Met bijgaande checklist, die verstrekt wordt door het NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants), kun je alle benodigde gegevens verzamelen. Het is een erg uitgebreide checklist en uiteraard verzamel je alleen de gegevens die van toepassing zijn op jouw situatie.
Daarnaast zorg je als ondernemer voor een balans en winst- en verliesrekening.

Dien je voor 1 april de aangifte inkomstenbelasting in, dan krijg je voor 1 juli bericht. Dien je je aangifte na 1 april in, maar voor 1 mei dan duurt het iets langer. Ben je niet in staat om voor deze datum de aangifte inkomstenbelasting in te dienen, vraag dan uitstel aan voor het doen van aangifte. Doe dit wel voor 1 mei! Binnen 3 weken ontvang je dan per brief een bevestiging en dan kun je je aangifte indienen tot 1 september 2020.

Loop je tegen problemen aan met het opstellen van de balans en winst- en verliesrekening of het doen van de aangifte inkomstenbelasting, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.